Редакционният увод във февруарския „Биограф“

Харесвам хора, които нямат нужда от това всички да ги харесват.

Тони Сопрано

Интересно колко от сериалите в нашата класация Топ 50 сте гледали? Ако сте успели, пък макар и частично, да видите поне половината, значи сте щастливци. По-важното в случая е, че моментът да се заемете и с останалите никога не е бил по-подходящ от днес. Във времето на революционен бум на домашните забавления и на огромните LED-телевизори, този списък ще ви бъде наистина полезен помощник.

Постарахме се да сме изчерпателни и да покрием широк диапазон от епохи, жанрове и вкусове. Пишете ни във Facebook коментари кои са вашите фаворити от списъка, както и кои са непростимите ни пропуски. Качете в Instagram някой стоп-кадър от любимия си сериал, заедно с резюмето за него от нашите страници. Ще се радваме да прочетем и идеите ви за други подобни класации…

За мен последният месец беше тежък и тъжен, защото завинаги ще бъде свързан със загубата на майка ми. Животът й беше дълъг, изпълнен с трудни моменти, но изключително пълноценен и достоен. На нея дължа всичко, което имам и съм. Колкото и философски да е настроен човек, колкото и подготвен да се чувства за тази неизбежна част от земния кръговрат, мъката се оказва неутешима. Защото никога не можеш да си сигурен, че си бил достатъчно добър и си направил максималното за човека, който ти е дал живот. Винаги е можело повече, без да ти коства много.

В такива моменти можеш само да искаш поне да си по-добър с другите хора, които продължават да са тук и да те обичат. Бъдете добри и вие!

Георги Неделчев,

редакционен директор

Реклама