От „Богат, беден“ и „Шатовалон“ до „Приятели“ и „Семейство Сопрано“ – списанието анализира шедьоврите на телевизионното кино

Върху повече от 50 страници новият февруарски „Биограф“ прави дисекция на най-масовото развлечение в наши дни – сериалите. Списанието старателно подрежда и анализира шедьоврите на телевизионното кино – започвайки от класики като „17 мига от пролетта“, „На всеки километър“, „Богат, беден“ и „Шатовалон“, минава през феномени като „Приятели“, „Двама мъже и половина“ и „Сексът и градът“ и стига до модерни шедьоври като „Короната“, „В обувките на Сатаната“ и „Остри козирки“.

Специален акцент е поставен върху „Семейство Сопрано“ – мафиотската сага, която предизвика истинска революция в тв индустрията, както и върху непрежалимия титулярен актьор в нея Джеймс Гандолфини, който почина преди 10 години.

В допълнение към уникалната тема от корицата, „Биограф“ разказва и за двамата руски евреи Джоузеф и Никълъс Шенк – братята-бедняци от градчето Рибинск, които на практика станаха основатели на съвременен Холивуд.

Сред другите интересни акценти в броя са интервюта с музикалното семейство Вили и Краси Гюлмезови, с обичаната българска актриса Мария Сапунджиева и със нашумелия режисьор и актьор Максим Генчев, заснел филми за Левски и Ботев, които разбуниха духовете у нас.

Големи очерци за футболните крале Пеле и Лионел Меси, както и възспоменание за славната седесарка Елка Константинова, която почина неотдавна на преклонна възраст, допълват богатото съдържание на най-четеното българско списание.

Реклама