В специален дамски брой, опакован с подарък, списанието разказва и за други легенди от света на модата

Великият моден дизайнер и визионер Пако Рабан, който наскоро почина на 88 години, е човекът от корицата на новия мартенски „Биограф“, който излиза в опаковка заедно с подарък за всички жени през техния месец март. Върху 22 богато илюстрирани страници списанието разказва не само за приноса на испанеца към висшата мода и стила на жените, но и за и философските му идеи, въплътени в неговите книги. Публикувани са и впечатления с много подробности от неговото гостуване в България през 1996-а, когато той дойде у нас, за да се поклони на гроба на Петър Дънов, както и откъс от автобиографията му „Траектория“, където той излага възгледите си за живота и за човешката душа.

Като допълнение към темата от корицата, „Биограф“ помества и откровенията на един от най-големите провокатори в съвременния стил –Демна Гвасалия, смятан за един от творческите последователи на Рабан. Оглавяваната от грузинеца мода къща Balenciaga вече няколко месеца е в епицентъра на грандиозен имиджов скандал, след като нейни рекламни кампании бяха свързани с педофилски послания.

Списанието припомня и историята на друг авангарден и дързък кутюрист от последните десетилетия – Джон Галиано, чиято кариера на практика беше замразена след негови скандални прояви преди повече от десетилетие.

Голямо интервю с талантливата актриса Радина Думанян, спомен за незабравимата ни кинолегенда Гинка Станчева, интересни ракурси към шармантната икона Марлене Дитрих и към съпругата на Уинстън Чърчил Клементин допълват богатото съдържание на дамския мартенски „Биограф“.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – само 8 лева.

Реклама