Априлският брой отдава почит и към патриарх Неофит и обичания актьор Славчо Пеев и публикува сензационно разследване за една българска авиокатастрофа

Звездата от актуалния телевизионен хит „Дяволското гърло: Есента на демона“ Теодора Духовникова краси новата корица на „Биограф“. Брой 151 на популярното списание е на пазара от 2 април. Освен голямото интервю с една от най-харизматичните и умни български актриси, акцент в него е и 16-страничната класация на 25-те най-добри български сериала на всички времена – от „Васко да Гама от село Рупча“ и „Хотел България“ до „Стъклен дом“, „Вина“, „Столичани в повече“ и „Под прикритие“.

Специално внимание и почит в априлското издание са отдадени и на двама обичани българи, с които се простихме наскоро – патриарх Неофит, който беше върху корицата на „Биограф“ преди 11 години, и доайенът на Сатиричния театър Светослав Пеев.

Сензационно разследване на журналиста Божидар Божков под заглавие „Летящият ковчег на Дълржавна сигурност“ разкрива подробности за авиокатастрофата на българския ТУ-134 край врачанските села от 1978 година, при която нямаше оцелели. Сред загиналите бе и легендата на художествената ни гимнастика Жулиета Шишманова, но и други интересни личности, за които официалните документи мълчат.

Вълнуващ очерк от писателката Надя Чолакова припомня невероятната житейска история на Васил Урумов-Чико, последният крал на хазарта у нас.

Интервюта с юбилярите от естрадата Силвия Кацарова и Братя Аргирови, очерци за журналиста Тъкър Карлсън, писателката Сюзън Зонтаг и създателя на блокчейна Виталик Бутерин допълват богатото съдържание на априлския „Биограф“.

Цената на списанието остава само 8 лева.