Редакционният увод в януарския Biograph

Войната е нещо изключително доходоносно. Тя носи толкова пари, защото позволява да се харчат много бързо огромни количества от тях. От нея се забогатява невероятно. Затова винаги ще се измислят причини да се започва някаква война, както и тя да продължава. И винаги ще ни внушават, че има достатъчно „други“, срещу които си струва да воюваме.

Роджър Уотърс

С този новогодишен Biograph се постарахме да зарадваме всички меломани, каквито, сигурен съм, са и повечето ни читатели. Календарът за 2023-а представя някои от най-големите легенди на музиката, присъствали върху нашите корици.

А новата ни Cover story е за една от най-великите личности в историята на рока, която сме имали късмета два пъти да гледаме и слушаме у нас – Роджър Уотърс. Той не просто е създал грандиозни песни и албуми – това е преди всичко човек с активна позиция, който не се бои да я отстоява – даже когато това го превръща във враг на много правителства и дори го включва в черни „списъци на смъртта“. Страниците за него са детайлно описание какъв трябва да бъде истинският рок музикант – макар и вече на възраст, на която мнозина предпочитат просто да си харчат милионите на спокойствие.

В допълнение към историята от корицата ви срещаме с една от знаковите български попзвезди от последните десетилетия – Добрин Векилов-Дони, както и с бога на кларинета и етно-джаза – Иво Папазов-Ибряма. Припомняме и невероятната биография на незабравимия Фреди Меркюри. Надникваме между кориците на новата мемоарна книга от вокалиста на U2 Боно. Правим преглед на най-стилно обличащите се певци в наши дни и не сме забравили за най-интересните нови албуми на световния музикален пазар.

Не пропускайте и поредните прогнози на политическите астролози за новата година, както и смразяващата биография на нюйоркския мафиот дон Вито Дженовезе.

Приятно четене и весели празници!

Георги Неделчев,

редакционен директор

P.S. Да напомня още веднъж, най-вече за читателите ни от чужбина – вече можете да си закупите и дигитална версия на списанието чрез платформата Zinzin.bg

Реклама