Очерци за снахата на Тодор Живков Маруся Мирчевска, незабравимата говорителка Мария Тролева и баскетболната легенда Жоро Младенов са другите хитове в новия брой

Cover#43_1

Броени дни след Международния ден на театъра 27 март, “Биограф” пуска новия си брой с актьора Юлиан Вергов на корицата. Списанието е на пазара от 31 март, вторник. В откровен разговор с писателката Надя Чолакова един от секссимволите на българската сцена прави равносметка на живота и кариерата си, спомня си младежките години от времената на социализма и иронизира суетата на съвременния шоубизнес. Материалът е илюстриран и с много снимки от личния архив и работното ежедневие на Вергов.

В отделна публикация фотографът Зафер Галибов връща лентата на спомените 32 години назад, за да покаже как е бил отбелязан театралният празник в мрачния тогавашен екстериор на столичния парк “Заимов”.

“Булката беглец на Живкови” е прелюбопитен материал, посветен на Маруся Мирчевска – краткотрайната съпруга на Владко Живков, която за известно време носеше прозвището “първа дама на НРБ”, а в момента живее и има успешна кариера в Щатите. Друг носталгичен очерк в априлския “Биограф” е посветен на незабравимата говорителка Мария Тролева, която отдаде 30 години от живота си на телевизията, но си отиде от този свят огорчена и едва на 49.

Очерци на журналистката Влади Лазарова за баскетболната легенда Георги Младенов и на Василен Димитров за идола на алпийските ски Алберто Томба са другите хитови материали в 43-ия том на най-голямото българско списание. 216-страничното съдържание се допълва от интервюта с големия художник и илюстратор Любен Зидаров и с естрадната любимка Росица Кирилова, както и от още много любопитни материали по широк спектър от теми.

Content