Сърцето и душата на Pink Floyd Роджър Уотърс е на корицата на меломанския брой #136

Новият брой на „Биограф“ излиза в комплект с календар, върху чиито страници са Елвис, Джими Хендрикс, Джим Морисън, Фреди Меркюри, Майкъл Джексън, Принс и Мик Джагър.

Специален брой за меломани с календар-подарък, върху чиито страници са някои от най-големите звезди на рока и попмузиката, е новогодишното издание на „Биограф“, което е на пазара от 21 декември, сряда. На корицата на януарския том #136 e Роджър Уотърс – музикантът, създал най-великите песни и албуми на „Пинк Флойд“, когото българската публика два пъти имаше късмета да гледа на живо. Списанието разказва не само за музикалната му кариера, но и за обществено-политическите каузи, които неуморимият англичанин отстоява от десетилетия.

Голям биографичен очерк за незабравимия Фреди Меркюри от „Куин“, който също е бил на корицата на „Биограф“, е сред другите акценти в броя. Списанието публикува и откъс от чисто новата мемоарна книга на Боно от U2, който споделя откровения за създаването на групата и за някои от най-противоречивите моменти в нейната история.

Интервюта с емблематичната българска поп-звезда Добрил Векилов-Дони и с корифея на кларнета и етно-джаза Иво Папазов-Ибряма допълват меломанското съдържание на новогодишния брой.

Не е пропусната и новата прогноза на световната политическа астрология за събитията през предстоящата 2023-а година. Интервюта с нашумялата писателка Весела Ляхова, автор на романа „Бежанци“ и с актьора от Народния театър Валери Йорданов, както и любопитен очерк за нюйоркския мафиотски бос дон Вито Дженовезе са сред останалите ключови материали в януарския „Биограф“.

Цената на луксозното списание остава непроменена – само 8 лева.

Реклама