Джим Морисън, фестивалът „Санремо“, Богдан Томов и Владо Михайлов са сред другите музикални герои на февруарския брой

50-годишната история на легендарната група AC/DC е темата от корицата на новия февруарски „Биограф“. С много снимки списанието проследява всички перипетии в съдбата на австралийците, първите им концерти, най-драматичните моменти, смъртта на Бон Скот и замяната му с Брайън Джонсън, гостуването им София през 2010-а. Подложени са на анализ и най-добрите им албуми.

Друг акцент в специалния рокаджийски брой е трагичната история на Джим Морисън от „Дорс“, както и черният списък „Злокобните 27“ – легенди на музиката, напуснали този свят именно на тази възраст. Особено любопитен е материалът „Трепети на къси вълни“, в който Божидар Божков разказва в детайли за предаванията и радиостанциите, които българите тайно слушаха на своите ВЕФ-ове по времето на соца.

Интервюта с певеца-актьор Владо Михайлов и с шоумена-водещ Богдан Томов, както и очерк за италианския топ-фестивал „Санремо“ допълват музикалната тематика на февруарския 149-и том.

Сред останалите акценти са разговор с един от най-големите съвременни наши писатели – Владимир Зарев, откровени изповеди на актрисата Латинка Петрова и юбиляра и бивш шеф на БФС Валентин Михов, както и интервю с филмовия продуцент Борислав Чучков, нашумял напоследък покрай сериала „Алея на славата“.

Цената на луксозното 212-странично списание, което вече е на пазара, е непроменена – само 8 лева.