Августовския брой отдава почит и на Джеймс Каан и Жан-Луи Трентинян, които също оставиха легендарни образи в киното

Култовият мафиотски филм на Мартин Скорсезе „Добри момчета“, който внезапно осиротя в края на май след смъртта на своя титуляр Рей Лиота, е водещата тема в новия брой на „Биограф“, който е на пазара от 2 август. Списанието разказва за създаването на гангстерския опус от 1990-а, както и за съдбата и кариерата на актьора, който там изигра ролята на живота си. В отделни материали се проследяват връзките между Холивуд и мафията, които, както се оказва, са по-трайни и дълбоки, отколкото повечето хора предполагат.

Допълнение към гангстерско-актьорската тема е и очеркът за звездата от „Кръстникът“ Джеймс Каан – още една легенда, която напусна този свят наскоро. Списанието отдава почит и на неустоимия чаровник на френското кино Жан-Луи Трентинян. Не по-малко интересен е и очеркът за аристократа от съветските филми – актьора Алексей Баталов, когото милиони жени обикнаха завинаги след ролята му в „Москва не вярва на сълзи“. Интересен техен контрапункт е българският актьор, бизнесмен и футболен деятел Николай Ишков – още един от героите в августовския „Биограф“.

Що за човек беше Виктор Вълков – бившият външен министър и домакин на мистериозния кръг „Монтерей“? А какво се крие зад тежката фасада на Сергей Лавров, доайена на съвременната руска дипломация? Какво предвиждат украинските, руските и западните астролози за развоя на бушуващата война в Украйна? Това също са сред въпросите, на които новият августовски брой дава отговор.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – само 8 лева.

Реклама