Поредицата безплатни книги в комплект със списанието продължава с избрани творби от Стефан Цвайг

cover61

„Хроника на една непредизвестена смърт“ е заглавието на 22-страничният очерк, който списание „Биограф“ посвещава на Димитър Цонев. Октомврийският брой, който вече е на пазара, публикува и много снимки от семейния архив на телевизионния водещ, който си отиде преждевременно на 23 август, седмица преди да навърши 57 години. Поместено е и едно от последните интервюта на Митко, дадено броени дни преди да излезе във ваканцията, от която така и не се върна. „Да, сънувам баща си – като жив е, но нищо не ми говори“, бе споделил пред репортерката Цветана Пешунова синът на актьора Коста Цонев.

С октомврийския си брой „Биограф“ продължава своята поредица от литературни шедьоври, издадени в комплект със списанието. Този месец книгата-подарък съдържа избрани творби от австрийския писател Стефан Цвайг.

 

Очерци за албанския диктатор Енвер Ходжа, за боксьора-филантроп Ивендър Холифийлд, за румънската богиня на гимнастиката Надя Команечи, както и за холивудските легенди Катрин Хепбърн и Спенсър Трейси са сред другите силни материали в новия том на списанието. Специален материал е посветен на 20-годишнината от убийството на бившия български премиер Андрей Луканов. В 8-страничен пикториъл с много снимки пък е разказана приказната история на вездесъщата социална мрежа Фейсбук, създадена от Марк Зукърбърг преди 12 години.

content_61