Редакционният увод в априлския „Биограф“

Да си блондинка е страхотно.

Много по-лесно е да изненадваш приятно хората, когато имат ниски очаквания от теб.

Памела Андерсън

Последните 12 месеца наистина са годината на Памела Андерсън. Първо нейната история с Томи Лий беше увековечена в хитов сериал от 8 епизода, който, макар и без нейното одобрение и съдействие, получи 10 номинации за тв наградите „Еми“. После я поканиха да играе на Бродуейска сцена в мюзикъла „Чикаго“, което изобщо не е шега работа. В началото на 2023-а излезе новата й автобиографична книга, която е написала съвсем сама и съдържа и нейни стихове, а след това – и документалния филм на Netflix „Памела: Една любовна история“. През март именно тя откри и модното дефиле на Hugo Boss в Маями…

С новата си априлска корица и ние в Biograph искаме да отдадем дължимото на една 55-годишна жена, която не спира да ни изненадва и сякаш започва да живее втори живот. В 139-ата си Cover story сме събрали много неподозирани факти и детайли за тази шармантна блондинка, след които ще гледате на нея с други очи. Сигурен съм, че историята й ще бъде вълнуваща и поучителна за много наши читателки.

В този априлски брой особена гордост у мен предизвикват и интервюто с Тома Спространов – един от любимите ми радиоводещи и човек с голямо сърце, разговорите с оперния бас, а отскоро и директор на русенската опера Пламен Бейков, и с режисьорите Мартин Макариев и Веселка Кунчева, репортажът на Поли Генчева от остров Ява, както и очеркът за голямата писателка (и сънародничка на Памела Андерсън) Маргарет Атууд.

Както би казала романтичната немска авторка Бетина фон Арним, това няма да е обикновен април, това отново ще е един вълшебен април. Приятно четене.

Георги Неделчев,

редакционен директор

Реклама