Интервюта с Добрина Чешмеджиева и Мира Добрева и очерци за Джорджа Мелони и Жан-Люк Годар са сред другите акценти в новия брой

Скандалният нов филм за Мерилин Монро „Блондинка“ по едноименния роман на Джойс Каръл Оутс, преведен наскоро и у нас, е поводът за историята от корицата на новия „Биограф“, който е на пазара от 1 ноември. Върху 34 страници списанието разглежда биографията и кариерата на холивудската легенда от нова гледна точка – през призмата на движението #MeToo, което защитава правата на жените, преживели сексуално насилие. Драматичната съдба на Мерилин, показана по брутален начин във филма на „Нетфликс“, е подложена на детайлен анализ от перспективата на днешните времена. Каква част от ужасните неща на екрана са истина и какво е премълчано? „Биограф“ дава отговор на тези, но и на много други въпроси.

Като допълнение към опуса за Мерилин Монро и филма с Ана Де Армас, списанието ни среща и други жени, при които талантът и красотата вървят ръка за ръка. Емблематичните тв водещи Добрина Чешмеджиева и Мира Добрева и известната варненска актриса Веселина Михалкова са представени с интервюта, а новият италиански премиер Джорджа Мелони – с 9-страничен очерк. „Биограф“ припомня и свой разговор с вече покойния голям български писател Антон Дончев, който разказва за перипетиите около романа му „Време разделно“ и неговата екранизация.

Легендарният кинорежисьор Жан-Люк Годар, който също почина неотдавна, ексцентричният скулптор Павел Койчев, чиято композиция „Водна паша“ вече краси Южния парк в София, и посланикът на Индия у нас Санджай Рана са сред другите личности, представени в ноемврийския том #134 на най-четеното българско списание.

Цената му остава непроменена – само 8 лева. Отскоро „Биограф“ може да се купува и чете и в дигитален вариант чрез платформата Zinzin.bg, припомнят издателите.

Реклама