Интервюта с още знакови тв лица и очерк за италианската топжурналистка Ориана Фалачи са сред другите акценти в юлския „Биограф“

„Професионализъм без компромиси, обич без остатък“ – под това мото юлският брой на Biograph разказва за Нери Терзиева, която внезапно си отиде от този свят през юни. Очеркът за емблематичната телевизионна журналистка, написан от нейния колега Антон Стефанов, се допълва от спомени за нея от партньора й от легендарния „Екип 1“ Асен Агов, от режисьорката Иглика Трифонова и от близката й приятелка Валентина Радинска. „Със 130-ата си корица отдаваме почит към личност, която принадлежи на отиваща си епоха в нашата журналистика. Тя беше друга порода човек – енергична и пълна с идеи, лоялна и последователна, добросърдечна и жертвоготовна, но и скромна и чужда на каквато и да било суета. Дано успеем да вдъхновим нови и млади последователи на Нери“, пише в редакционния увод на списанието, което вече е на пазара.

В допълнение към спомените за обичаната пловдивчанка „Биограф“ интервюира и нейната колежка от „Екип 2“ Емилия Иванова, както и друга емблематична водеща от близкото минало – Екатерина Генова от „Ах, тези муцуни“. Списанието припомня и славната житейска и професионална биография на именитата италианска журналистка и писателка Ориана Фалачи.

Голямо интервю с най-известния баскитарист в България – Веселин Веселинов-Еко, част от бендовете на Лили Иванова и Стефан Вълдобрев, очерци за американския президент Хари Труман („Човекът, който натисна червеното копче“) и за чеченския лидер Рамзан Кадиров („Готов да умре за Путин“), както и за легендарния комита Ванче Михайлов допълват богатото съдържание на юлския том №130.

Цената на луксозното издание все още е непроменена – само 8 лева.

Реклама