128-ата корица на списанието отдава почит на „госпожа Стихийно бедствие“

100-годишнината на незабравимата Стоянка Мутафова, която великата актриса за малко не успя да доживее, е темата от корицата на 128-ия брой на „Биограф“, който вече е на пазара. Върху 24 страници списанието разказва за невероятния живот и кариера на неподражаемата „госпожа Стихийно бедствие“. Голямо интервю с дъщеря й Мария Грубешлиева хвърля допълнителна светлина върху уникалната личност на вечната комедийна звезда на България. Публикацията е илюстрирана с много архивни снимки, както и с интересни случки от живота на Стоянка, разказани от Васил Найденов, Шкумбата, Златина Дончев и други легенди на родния шоубизнес.

Интервю-изповед с друго голямо име от киното и театъра ни – Емилия Радева, която скоро ще отпразнува 90-годишен юбилей, е сред другите акценти в майския брой на най-четеното българско списание. 10-страничен очерк е посветен на Кенет Брана („Белфаст“, „Хамлет“, „Смърт край Нил“) – актьора-режисьор-продуцент, който наскоро стана първият човек, номиниран за „Оскар“ в 7 различни категории.

Списанието разказва и за „руския Зукърбърг“ – създателят на популярното интернет-приложение „Телеграм“ Павел Дуров, който още преди няколко години предпочете да напусне Русия и вече има дубайско гражданство. Интересна е и ретроспекцията към живота на друг популярен руснак от последните години – вече покойния политик-националист Владимир Жириновски, който се беше зарекъл да се кандидатира за президент до последния си дъх, че даже и от оня свят.

Голям биографичен очерк разказва за поета, художник и революционер Тарас Шевченко – един от националните герои на Украйна, който има ключов принос за оформянето на украинското самосъзнание.

Цената на луксозното издание остава непроменена – само 8 лева.

Реклама