50-годишнината на легендарната гангстерска сага връща Вито Корлеоне на корицата на

най-четеното списание

50-годишният юбилей на „Кръстникът“, който беше отбелязан през март, върна култовия образ на дон Вито Корлеоне (Марлон Брандо) отново на корицата на „Биограф“, където беше и в дебютния му брой преди почти 11 години. Върху 26 богато илюстрирани страници списанието, което вече е на пазара, прави още по-задълбочена дисекция на филма-феномен, преформатирал не само мафиотския жанр, но и света на киното като цяло. Публикувано е и актуално интервю с режисьора Франсис Форд Копола, който си спомня за създаването на филма и последиците от появата му. Припомня се в детайли цялата история на сагата, която и днес вълнува киноманите по целия свят.

Войната, започната от Русия срещу Украйна и предпоставките за избухването й са другата основна тема в новия априлски „Биограф“. В опит да дорисува психопортрета на руския самодържец, списанието прави преглед на живота на младия Путин – „джудистчето, което направи хватка на света“. Друга публикация задълбочено анализира кои биха могли да бъдат потенциалните негови наследници в Кремъл. Отделен материал е посветен на Борис Немцов – симпатичния реформатор-опозиционер, който беше застрелян в центъра на Москва през февруари 2015-а. Списанието разказва и за гладомора – бруталния геноцид от недохранване, на който Сталин подлага украинското население в периода 1932-1933 година.

Възпоменание за българската поетеса Петя Дубарова, интервюта с популярните български актьори Валентин Ганев и Емил Марков и очерци за индийския лечител и гуру Дийпак Чопра и за полския голмайстор на „Байерн“ Роберт Левандовски са сред другите запомнящи се материали в 127-ия том на луксозното издание. Цената му остава непроменена – само 8 лева.