Интервю с актьора от „Южен вятър“ Милош Бикович и интервю с украинския посланик за живота в мирно време са сред другите хитове в новия мартенски брой

Сара Джесика Паркър (Кари Брадшоу от сериалите „Сексът и градът“ и продължението му „Просто ей така“) е звездата от корицата на новия мартенски „Биограф“, който вече е на пазара. В специалния си „дамски“ брой #126 списанието разказва не само за обичаната актриса, но прави и дисекция на всички героини от култовите поредици на НВО, анализирайки адаптацията им към по-зрялата възраст и към странните модерни времена, в които живеем. Има ли разлики между Сара и героинята й от двата сериала? Що са „те“ Че Диас, най-омразната нова героиня в поредицата? Кои са големите загуби – героите, които не просъществуваха в продължението на „Сексът и градът“ и защо не ги виждаме в него? Това са само част от въпросите, на които отговаря 18-страничната история от мартенската корица.

В допълнение към „дамската“ тема „Биограф“ разказва за еманципацията на градските момичета преди едно столетие, както и за позабравените днес топманекенки от 90-те години – Стефани Сиймур, Ева Херцигова, Татяна Патиц и Карен Мулдер.

Обширен биографичен материал е посветен на голямата наша писателка и поетеса Блага Димитрова, 100-годишнината от чието рождение отбелязваме през 2022-а. Списанието връща спомена и за невероятната житейска и професионална съдба на певицата Нора Нова, която почина наскоро.

Сред хитовите материали в новия „Биограф“ са и голямо интервю с актьора-секссимвол от „Южен вятър“ и куп други сръбски и руски филми Милош Бикович, както и разговори с проф. Тодор Кантарджиев и с един от най-знатните български масони – бизнесменът Румен Ралчев, бивш бодигард на Тодор Живков, Желю Желев и Симеон Сакскобургготски, а днес вече академик.

В голям и илюстрован с уникални снимки материал на Елена Чопакова списанието надниква и зад кулисите над българския „Сървайвър“, сниман на филипински остров, който в момента е хит в програмата на bTV.

Любопитен е и разговорът на Мартина Ганчева с украинския посланик у нас Виталий Москаленко от поредицата „Извън протокола“. Проведено седмици преди войната, започната от Русия в родината му, интервюто хвърля интересен поглед към богатата история и култура на тази страна и неразривната свързаност на нейния дипломат с България.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – само 8 лева.