Актьорът-бунтар Иван Иванов, който наскоро навърши 70 години, е героят от корицата на 125-и брой на списанието

Последният истински бунтар на българското кино – актьорът Иван Иванов от култовия филм „Всичко е любов“ – е звездата от корицата на новия февруарски „Биограф“. В 125-ия си брой, който вече е на пазара, списанието разказва за незабравимата любовна история на режисьора Борислав Шаралиев, в която той си партнира с Янина Кашева. Проследява се и целият житейски път, както и кариерата на емблематичния актьор-секссимвол. В допълнение към историята от корицата е и голямо интервю-изповед с неговата съпруга – актрисата Петя Силянова.

Герои на любовния февруарски „Биограф“ са и други мъже със силни характери, чиято значимост отива далеч отвъд творчеството и постиженията им: холивудската звезда Бенедикт Къмбърбач и руският му колега Сергей Безруков (от тв сериала „Бригада“), рокаджията-юбиляр Данчо Караджов от „Сигнал“, композиторът Стивън Сондхайм, наричан „Шекспир на музикалния театър“ и гениалният художник Николай Рьорих. Сред любопитните материали е и голям очерк за италианските фамилии, дали имената си на най-известните марки кафе в наши дни.

Списанието припомня своя публикация отпреди три години за един от най-оригиналните модни дизайнери и парфюмеристи на всички времена – Тиери Мюглер, който почина на 24 януари. Анализирана от всички възможни гледни точки е и сагата „Новак Джокович“, който беше депортиран от Австралия след опита си да участва на тамошното първенство неваксиниран и с нередовни документи.

Както всеки месец, и през февруари „Биограф“ отделя голямо внимание на новите модни тенденции, на премиерните филми, книги, музикални албуми и театрални постановки, а в специална секция се анализират най-обсъжданите сериали от различните платформи за домашно кино.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – 8 лева.

Реклама