Историята на фамилията Гучи и легендарната модна марка е акцентът от корицата на януарския брой, който излиза още преди Коледа

И тази година най-четеното българско списание зарадва аудиторията си с новогодишен подарък – стенен календар за 2022 година, който е включен като бонус в новия брой на списанието. Също като януарския том №124, който е на пазара точно преди Коледа, той акцентира върху модната тематика – с портрети на дизайнери като Версаче, Армани, Лагерфелд и Коко Шанел и именити манекенки от страниците на списанието.

Историята от януарската корица е свързана с италианската фамилия Гучи и едноименната легендарна марка, които наскоро станаха сюжет и в хитов холивудски филм с Лейди Гага и Адам Драйвър. Покушението на Маурицио Гучи (на корицата – в кадър от 1981 г.), поръчано от жена му Патриция Реджани, е само малка част от невероятните премеждия, през които е минало мултимилионерското семейство. Списанието отделя 22 богато илюстровани страници на различните периоди от съдбата на Gucci. В отделен материал са изброени 10-те най-емблематични рекламни лица, с които марката е била свързвана. Очерци за актрисата Салма Хайек, която също играе във филма „Домът на Гучи“ и е омъжена за днешния съсобственик на компанията Франсоа-Анри Пино, за култовата манекенка Кейт Мос и за не по-малко известната й колежка Карла Бруни допълват модната тематика на броя.

Сред другите акценти в януарския „Биограф“ са портрети на актрисата Мария Стефанова и на театралната легенда Маргарита Дупаринова, както и на новия световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

Очерци за канадския премиер-юбиляр Джъстин Трюдо и за великия руски писател Михаил Булгаков и голямо интервю с народната певица Валя Балканска дообогатяват разнообразното съдържание на новогодишния брой.

Цената на луксозното списание с приложения в него подарък-календар остава непроменена – само 8 лева.