Редакционният увод в августовския „Биограф“

Не, не съм някаква богиня, слязла от небесата, за да ви пее попмузика. Нито съм някаква изключително невероятна личност, на която трябва непрекъснато да се повтаря колко страхотна е и по цял ден да бъде целувана.

Лейди Гага

За доста хора Дженифър Лопес е преди всичко певица, а след това актриса. А всъщност тя е преди всичко танцьорка, после актриса и едва след това певица с безброй хитове над 70 милиона продадени албума. Августовският ни брой е отчасти кинематографичен (освен историята от корицата за невероятната Джей Ло, съдържа и голям очерк за Джоди Фостър), но много повече музикантски. Ще прочетете за личната битка, която води Бритни Спиърс – поп-принцесата, пробила на световната сцена броени месеци преди пуерториканката. Разказваме историята на недостижимия и скандален руски дует „Тату“, както и на най-популярния поп-изпълнител в момента – The Weeknd. Припомняме отново житейската съдба на „чудовището“ Лейди Гага, както и едно фундаментално наше интервю с Азис, каквото трудно бихте прочели другаде. Разговаряме и с живи легенди, макар и все още твърде млади, на българската и световна опера и джаз като Соня Йончева и Теодосий Спасов. Отбелязваме и 60-годишния юбилей на един от любимите певци на майка ми, както и на много жени от нейното, а и не само от нейното поколение – Веселин Маринов.

За любителите на увлекателните исторически и политически четива са нашите очерци за генерал Владимир Вазов и за „майката на Израел“ – министър-председателката от началото на 70-те Голда Меир. Но, както всеки месец, имаме и достатъчно материали за мода, лайфстайл, рецензии за нови филми, книги и музикални албуми. Точно като за августовска ваканция.

Приятно четене!

Георги Неделчев,

редакционен директор