Очерци за живата легенда Антъни Хопкинс и за незабравимия руски актьор Сергей Бодров са сред другите акценти в юнския брой №117

Класация на 50-те най-велики рок-китаристи в историята – от брадатия Били Гибънс от „Зи Зи Топ“ до неподражаемия Джими Хендрикс – е темата от корицата на новия юнски „Биограф“, който вече е на пазара. Върху повече от 30 страници списанието отдава почит на най-виртуозните и влиятелни инструменталисти в блуса, рокендрола и хевиметъла. Материалите са илюстрирани с много снимки и посочват знаковите изпълнения и албуми на всеки от тях.

В друг акцент от 117-ия си том най-четеното българско списание разказва за живата легенда на киното Антъни Хопкинс, който тази година стана най-възрастният носител на награда „Оскар“ за главна мъжка роля с гениалното си изпълнение във филма „Бащата“. Голям очерк на „Биограф“ припомня и житейската съдба на един от най-обичаните актьори в руското кино –Сергей Бодров, загинал трагично преди 19 години едва навършил 30.

Сред акцентите на броя е и голямото интервю с един от най-успешните наши режисьори днес – Виктор Божинов, създател на филмите „Възвишение“ и „Голата истина за група „Жигули“, както и на сериалите „Под прикритие“ и „Връзки“. Класация на актьорите-хамелеони от големия екран допълва кино-тематиката в юнското издание.

„Биограф“ отдава почит и на две големи български имена от музикалната сцена, театъра и екрана, които ни напуснаха наскоро – певицата Ваня Костова и актьора Иван Налбантов.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – само 8 лева.