Кой ще наследи генерал Любен Гоцев като Кръстника на задкулисието, пита брой 115 на списанието

Задкулисието и мафиотското влияние в политиката са темата от корицата на новия „Биограф“, който вече е на пазара. Априлската Cover story разказва за живота и кариерата на митичния генерал Любен Гоцев, който напусна този свят през октомври 2020-а на преклонна възраст. Той ли беше българския Кръстник? Кои бяха ключовите моменти в кариерата му на дипломат, агент, политик и бизнесмен и кой ще го наследи като човека, дърпащ конците в сянка, пита списанието в 115-ия си брой.

Като допълнение към политическо-мафиотската тема „Биограф“ разнищва образа на топ-мафиота Антибиотик от култовия руски сериал „Бандитският Петербург“, а в отделен материал разказва за първите организирани гангстерски банди във водещите световни държави. Любопитна е и историята на двойния агент Джордж Блейк, който прекара финалните десетилетия от живота си в къща-подарък от КГБ край Москва, и е смятан за един от най-големите предатели в историята на Великобритания. Публикувано е и едно от последните интервюта на емблематичната журналистка и бивш политик-социалист Клара Маринова, която почина внезапно на 3 март.

„Биограф“ поставя и друг акцент в априлския си брой – интервюто на Меган Маркъл и принц Хари пред Опра Уинфри, което стана медийното събитие на март. В отделен биографичен очерк списанието прави преглед и на живота и кариерата на легендарната тв водеща, която е една от най-богатите жени в света.

Интервюта с треньора на националния баскетболен тим Росен Барчовски, класирал страната ни на европейското първенство догодина, и с актрисата Искра Донова, нашумяла покрай ролята си в сериала „Братя“, са други основни материали в новия брой. Дамската аудитория ще оцени и големия очерк за италианския актьор Микеле Мороне, нашумял покрай изявата си във филма „365 дни“.

Цената на луксозното списание, което този месец е в увеличен обем от 228 страници, остава непроменена – само 8 лева.