В дамския си пролетен брой списанието акцентира върху талантливите актриси от екрана и сцената

Живата легенда на българското кино и театър – Цветана Манева – краси с емблематичен свой портрет корицата на новия мартенски „Биограф“, който вече е на пазара. В „дамския“ си 114-и брой най-четеното българско списание прави преглед с много снимки и факти на цялата славна кариера на 77-годишната актриса, допълвайки очерка си с разговор на журналистката Виолета Цветкова с нея. В допълнение към 24-страничната Cover story е подредена и класация на 11 млади български актриси, тръгнали по стъпките на Цветана Манева и жънещи успехи днес. Голям материал е посветен и на най-комплексната, но и противоречива британска актриса от последните десетилетия – Хелън Мирън – която празнува 75-годишен юбилей.

Сред другите хитови материали на броя е интервю с Орлин Горанов, дадено броени дни преди тв викторината „Последният печели“ да попадне в епицентъра на скандал, свързан с един цитат на шахматиста Боби Фишер относно евреите и Холокоста. Не по-малко любопитен е и разговорът на Мина Узаничева с Жоро Игнатов – легендарният репортер на „Съдебен спор“, който се изявява и като истински Робин Худ с адвокатска тога.

Голям очерк за руския опозиционер Алексей Навални, любопитен разказ за италианската киностудия „Чинечита“, както и очерци за любимия архитект на Хитлер Алберт Шпеер и за създателя на Швейк Ярослав Хашек допълват богатото съдържание на 212-страничното списание. Цената на луксозното издание остава непроменена – само 8 лева.