Бил Гейтс, Джеф Безос, Марк Зукърбърг, Илън Мъск и Уорън Бъфет са героите в 109-ия том на елитното списание

Ефектната бронзирана корица на октомврийския „Биограф“ загатва отдалеч каква е основната тема на месеца. Главни герои в 109-ия брой на най-четеното българско списание са милиардерите, които забогатяха драстично през последните месеци на корона-кризата. Това са и мъжете, чиято визия за бъдещето де факто управлява света в наши дни.

Богаташите от голямата четворка на корицата – Бил Гейтс, Джеф Безос, Марк Зукърбърг и Илън Мъск – са представени с най-важните моменти от своите кариери, илюстрирани с много снимки върху общо 20 страници, и са подложени на аналитична съпоставка. В допълнение към историята от корицата „Биограф“ е подредил и 90 факта за друг от най-влиятелните финансисти в света – Уорън Бъфет, който на 30 август отпразнува 90-годишен юбилей. Любопитна е и класацията на най-големите богаташи в световната история, която също е богато илюстрирана със снимки и любопитни факти.

Друг акцент в октомврийското издание е политиката. Голям очерк разказва за последния останал европейски диктатор днес – Александър Лукашенко от Беларус. Не по-малко интересен е и материалът за нидерландския премиер Марк Рюте, фигуративно наречен „Човекът без качества“. Детайлно е разказана и биографията на испанския цар-изгнаник Хуан Карлос.

Юбилейно интервю с режисьора Теди Москов, който на 7 октомври празнува 60-годишния си юбилей, и възпоменателен очерк за колоритния професор Юлиан Вучков, който си отиде преди една година, допълват богатото съдържание на новия „Биограф“, който вече е на пазара.

Цената му остава непроменена – само 8 лева.