В „мафиотски“ летен брой списанието анализира и прякорите на световните главорези и връща спомена за Георги Илиев и борците

Cover#107

Кръстникът от Чикаго, наричан още Белязания психопат – Ал Капоне – е лицето от корицата на новия брой на “Биограф”, който вече е на пазара. В своя августовски том №107 списанието разказва съдбата на мафиота, който владееше американския ъндърграунд в годините на Голямата депресия. Гангстерската тема е доразвита и с голям обзорен материал, разказващ за прякорите на някои от най-страховитите световни мафиоти. В ретроспективен очерк списанието връща и спомена за един от българските аналози на Капоне – бореца Георги Илиев, наследил своя убит брат Васил начело на ъндърграунд-империята ВИС. Отделен материал е посветен и на връзките между футбола и мафията – в световен мащаб и у нас.

Августовският “Биограф” отдава почит към гениалния филмов композитор Енио Мориконе, който напусна този свят на 6 юли. Списанието публикува и възпоменателно интервю с обичания български актьор Васил Стойчев, починал на 15 юли.

Очерци за актьора Том Харди и за емблематичната звезда от италианското кино Джанкарло Джанини, както и актуално интервю с легендата-юбиляр Димитър Пенев допълват богатото съдържание на списанието.

Цената на луксозното 212-странично списание остава непроменена – само 8 лева.

Content_107