Завръщането на голямото кино и първият летен хит „Челюсти“ от 1975-а са акцентите в новия том, който вече е на пазара

Cover#106

45-годишнината от появата на първия истински летен блокбъстър – „Челюсти“ – стана повод за списание №1 у нас да излезе с киномански юлски брой. Том №106, който вече е на пазара, разказва не само за легендарния трилър на Спилбърг и неговата акула, но и за цялата революция, която той предизвиква в холивудската машина за пари и илюзии. Успоредно с това „Биограф“ прави преглед на най-очакваните премиери, които ще се появят на голям екран в близките месеци след рестарта на тази индустрия.

В отделен ретроспективен материал списанието разказва любопитни истории от снимачните площадки на някои от най-обичаните български филми, режисирани от Николай Волев. Специален очерк е посветен на един от най-големите асове на френското кино – Мишел Пиколи, който си отиде от този свят мрез май на 94-годишна възраст.

Сред другите акценти в броя са материалите за Астрид Линдгрен – легендарната авторка на „Пипи Дългото чорапче“, от чието създаване честваме 75 години. Отдадена е почит и на вече покойната българска преводачка Вера Ганчева, на която дължим адаптирането на любимата детска книга на наш език.

Интервюта с тв водещата Аделина Радева, с естрадната легенда-юбиляр Кристина Димитрова и любопитен преглед на избухналата наново космическа война между САЩ, Русия и Китай са другите водещи публикации в луксозното 212-странично издание. Цената на „Биограф“ остава непроменена – само 8 лева.

Content_106