Освен върху живота и кариерата на трагично загиналия водещ, майският брой поставя акцент и върху медицинската тематика

Cover_issue#104

Станалата емблематична селфи-снимка на Милен Цветков с медицинска маска изпълва корицата на новия брой на „Биограф“, който вече е на пазара. В своята майска Cover story списанието казва последно сбогом на убития от дрогиран шофьор телевизионен водещ, който макар и млад още приживе се беше превърнал в легенда. Върху 14 страници с много снимки списанието проследява най-важните моменти от живота и кариерата му и поставя акцент върху приноса на Милен върху развитието на българската медийна среда. В този брой „Биограф“ се сбогува и с един от най-обичаните наши актьори – Вълчо Камарашев, който почина на 9 април на 82-годишна възраст.

Другите водещи теми в майския том #104 на популярното списание са свързани с продължаващата епидемия от корона-вирус. Направен е задълбочен преглед на най-епохалните медицински открития в досегашната история на човечеството. Отделен очерк е посветен на „майката на хигиената“ Флорънс Найтингейл. Припомня се и голямото съперничество между учените Луи Пастьор и Робърт Кох, довело до фундаментален напредък в световната медицина.

Интервю с певицата Галя Курдова, която е една от звездите на тазгодишното шоу „Като две капки вода“ и очерк за еко-активистката Ерин Брокович, която през 90-те години повежда битка срещу американските промишлени гиганти, както и за германския милиардер-филантроп Дитер Хоп са сред останалите акценти в най-четеното българско списание. Цената му остава непроменена – само 8 лева.

Content_104