Георги Калоянчев, Тодор Колев и певицата от „Роксет“ Мари Фредриксон са другите легенди, на които списанието отдава почит в 101-ия си брой

Cover#101

„Непосилната лекота да бъдеш Стефан Данаилов“ е подзаглавието на историята от корицата на новия „Биограф“, който е на пазара от 1 февруари. В 101-ия си брой списанието отдава почит към един от най-обичаните български актьори на всички времена, починал на 27 ноември. Върху 18 страници с много снимки журналистите Светльо Дукадинов и Цветана Пешунова припомнят всички по-важни моменти от биографията и кариерата на Ламбо, а в отделен материал са публикувани негови разсъждения за най-важните неща в живота му.

Февруарският „Биограф“ връща спомена и за друга легенда на българското кино и театър – Георги Калоянчев, от чието раждане през януари се навършиха 95 години. В трета ключова публикация списанието препечатва очерка си за още един непрежалим актьор – Тодор Колев, който ни напусна преди 7 години.

Възспоменателната кино-тематика е допълнена от обширен материал за филма-явление „Отнесени от вихъра“, завладял световните екрани преди 8 десетилетия. Друга любопитна публикация е посветена на символите на холивудското кино – емблемите на най-големите студиа, с които започва всяка прожекция.

Биографичен очерк за гласовитата и обичана певица Мари Фредриксон от „Роксет“, която почина на 61 години през декември, също е акцент във февруарския „Биограф“. Писателят-легенда Марк Твен, знаковият холивудски актьор Джо Пеши, кралицата на алпийските ски Линдзи Вон и ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев са сред другите герои на 212-страничното списание. Поместено е и ексклузивно интервю с първия биограф на руския президент Владимир Путин. Цената на списанието остава непроменена – само 8 лева.

Content_101