Юбилейното стотно издание излиза с подарък – стенен календар за 2020-а

Cover#100

Корицата на юбилейния стотен брой се разгъва и e съставена от досегашните първи страници

Последно сбогом на стихийното бедствие на българския театър  – непрежалимата Стоянка Мутафова – е ключовият материал в новогодишния брой на „Биограф“, който вече е на пазара. Списанието отделя 12 страници на голямата актриса, която почина на 6 декември на 97-годишна възраст. Акцент в тях е едно от последните й интервюта, дадено пред негов репортер през октомври – малко преди тя да влезе в болницата, от която така и не можа да си тръгне… „Моля се да умра цяла и в съня си, и искам да бъда погребана до Нейчо“, казваше Стоянка приживе, а „Биограф“ припомня и други нейни мисли за живота, смъртта, театъра, телевизията и киното.

Stoyanka_Popov_Neycho

„Мечтая да умра цяла и в съня си, и да бъда погребана до Нейчо“, казваше приживе легендарната Стоянка Мутафова, на която и „Биограф“ отдава почит.

Януарският брой е юбилеен – под номер 100 – и е отпечатан в увеличен обем от 244 страници с разгъваща се корица, събрала всичките му досегашни първи страници. В допълнение към това е прибавен и подарък – ефектен стенен календар за 2020-а с портети на някои от най-големите личности, присъствали върху корицата му – Лили Иванова, Невена Коканова, Емил Димитров, Стефан Данаилов, Елвис, Фреди Меркюри, Джон Ленън, Мадона, Марлон Брандо, Елизабет Тейлър, Робърт Де Ниро и Ал Пачино.

Очерци за кинорежисьора Алфред Хичкок и холивудския секссимвол Ракел Уелч, актуални интервюта с Иван Костов и режисьорката на „Доза щастие“ Яна Титова плюс още обзорни материали от досегашната библиография на най-четеното българско списание допълват богатото съдържание специалния брой 100. Цената му остава непроменена – само 8 лева, припомнят от редакцията.

Content_100