Интервюта с юбиляра Кеворк Кеворкян, актьорите Симеон Лютаков и Тончо Токмакчиев и синоптика Боби Лазаров са другите акценти в шоковия октомврийски брой на списанието

Cover#97

Стъписано-наглата физиономия на началник-смяната Анатолий Дятлов (актьорът Пол Ритър от сериала) е метафоричният образ от корицата на новия „Биограф“.

“Безумието няма име” е заглавието на 30-страничния опус, който списание “Биограф” отделя на трагедията “Чернобил” и хитовия едноименен сериал, за които вече пет месеца целият свят не спира да говори. Октомврийският брой – вече на пазара – прави дисекция не само на аварията в съветската атомна централа и последиците от нея, но и на поуките за модерния свят, както и на уроците, които петсерийният филм, току-що награден с 10 статуетки “Еми”, ни преподава.

В добавка към драматичната тема от корицата е и материалът за химическата авария в индийския град Бопал от 1984 година, която всъщност е и най-голямата техногенна катастрофа в историята на човечеството. Но понеже не се е случила в комунистическа държава, и понеже вина за нея имат не руснаци, а американци, светът знае много малко за тази трагедия.

Трети сензационен материал в октомврийския “Биограф” е 18-страничната класация “Топ 10 теории на конспирацията” – най-безумните неща, в които огромен брой хора продължават да вярват и до днес.

Откровено и на моменти шокиращо интервю с телевизионната легенда Кеворк Кеворкян, който на 11 септември отпразнува 75-годишен юбилей, е друг акцент в новия том на списанието. Не по-малко интригуващи са и изповедите на популярни актьори като Тончо Токмакчиев и Симеон Лютаков, както и на новия синоптик на bTV – вечно усмихнатия репортер Боби Лазаров.

Очерци за драматичните съдби на сексбомбата Анна Никол Смит и на писателя Франц Кафка, преглед на най-популярните кеч-борци като Скалата, превърнали се в холивудски звезди, и подробности за новия албум на Лана Дел Рей допълват богатото съдържание на 212-страничното луксозно издание, чиято цена остава непроменена – само 8 лева.

Content_97