Очерк за секссимволите на италианското кино и интервюта с актьорите Мариус Куркински, Георги Стайков и Иван Юруков са другите акценти в септемврийския брой на списанието

Cover#96

Идолът на почитателите на италианската музика Ерос Рамацоти е звездата от корицата на новия брой на „Биограф“, който вече е на пазара. Септемврийският том #96 на най-четеното българско списание разказва цялата житейска история и кариера на гласовития и харизматичен певец, който ще пее в препълнената „Арена Армеец“ в началото на октомври.

Като продължение на италианската тема е и 11-страничният очерк за три от най-красивите актриси в киното – Франческа Делера, Мария Грация Кучинота и Сабрина Ферили. „Биограф“ връща спомена и за фестивала „Златният Орфей“ – едно от най-значимите естрадни събития не само у нас, но и в цяла Европа, което заглъхна завинаги преди две десетилетия. Публикуван е и репортаж от първия по рода си ретро-денс фестивал у нас, който премина при огромен успех на бургаската морска гара през август.

Три интервюта с емблематични лица на българския театър и кино са другият основен акцент в септемврийското издание. Мариус Куркински, който скоро ще празнува 50-годишен юбилей, говори за трите различни свои превъплъщения в живота, както и за новия си филм по мотиви на Николай Хайтов „Засукан свят“. Другата изповед е на не по-малко обичания Георги Стайков, познат от култови филми като „Вчера“ и „А сега накъде?“, който през август отбеляза своята 55-годишнина. Третото интригуващо актьорско интервю е с един от най-нашумелите телевизионни и театрални любимци – Иван Юруков.

Очерци за новия британски премиер Борис Джонсън, за любимия бижутер на руския император Петер Карл Фаберже и за най-новата генерация пилоти във Формула 1 допълват богатото съдържание на новия „Биограф“. Списанието казва сбогом и на колоритния български политик, общественик и шоумен Жорж Ганчев, който почина наскоро, както и на актьора Макс Райт, който завинаги ще бъде запомнен като Уили от сериала „Алф“.

Content_96