Очерци за дизайнера Тиери Мюглер и загиналия крал на югофолка Шабан Шаулич, както и интервюта с Камелия Тодорова, Красимира Колдамова и шеф Андре Токев са другите акценти в мартенския брой

Cover#90

Дизайнерът с остър език и силен характер, който сам по себе си беше произведение на изкуството – Карл Лагерфелд – е на корицата на новия мартенски “Биограф”, който излиза на пазара на 5 март. Списанието отделя 20 страници за живота и кариерата на дългогодишният творчески директор на “Шанел”. Акцент е поставен и върху афористичните му мисли по най-различни теми от обществения живот и шоубизнеса.

Очерк за друг съвременен дизайнер – Тиери Мюглер – с живот и кариера, достойни за роман и холивудски филм, е сред останалите хитове в 212-страничния 90-и том на “Биограф”.

Thierry Mugler_01

Списанието разказва и за свръхпродуктивния и свръхсексуален френски писател Жорж Сименон, за “кубинския Мохамед Али” – Теофило Стивенсон, и за краля на югофолка Шабан Шаулич, нелепо загинал на автомагистрала край Дортмунд, допълват богатото мартенско съдържание. Сред другите акценти в броя са интервюта с примабалерината Красимира Колдамова и певицата Камелия Тодорова, които честват юбилеи, както и с шеф-готвача Андре Токев.

Saban Saulic_01

Списанието отдава последна почит и на бившия вицепрезидент, земеделеца-бунтар Тодор Кавалджиев, и на актрисата Цветана Гълъбова, която в последното си интервю-изповед разказваше за мъжете в своя живот – Методи Андонов, Георги Калоянчев и Петър Слабаков.

Content_90