Коледа, световната политика и социалният бич „домашно насилие“ са трите тематични акцента в януарския брой на най-четеното списание

Cover#88

„Енергия, преминала през Ада“ е подзаглавието на 18-страничния очерк за Тина Търнър, която украсява корицата на януарския „Биограф“. По традиция новогодишният брой на най-четеното наше списание излиза точно за Коледа. Освен за драматичната биография и половинвековна кариера на легендарната певица, илюстрирани с много ексклузивни снимки, списанието разказва и за социалния бич, наречен „домашно насилие“, чрез откровенията и на други звезди от съвременния шоубизнес – Риана, Холи Бери, Кристина Агилера, Чарлийз Терон и др.

Друг важен акцент в 88-ия том на „Биограф“ е самата Коледа. В специален репортаж от Лапландия известната журналистка Жанина Драгостинова описва дома, в който живее целогодишно белокосият старец, но разработва и темата за вечното съперничество между Финландия и Швеция във всички области на живота. Отделен очерк на списанието е посветен на Чарлз Дикенс и неговата новела „Коледни песни“, която преди близо два века става повод да се възроди честването на християнския празник в сегашния приповдигнат дух.

Но в новогодишния „Биограф“ има достатъчно място и за политика. В сензационна статия Божидар Божков систематизира стряскащите прогнози на водещи световни астролози за събитията в следващите три години. Големи очерци са посветени на две знакови „първи дами“ – рускинята Раиса Горбачова и филипинката Имелда Маркос. Публикувано е и изповедално интервю с бившия журналист и депутат Асен Агов, който чества 70-годишен юбилей, както и едно от последните интервюта на именития музикант и бивш съпруг на Лили Иванова Иван Пеев, който си отиде наскоро.

Content_88