Лъскавото поп-лице на Запада през 80-те оживява в ноемврийския брой #86

Cover#86

Си Си Кеч, Сандра, Саманта Фокс, Дитер Болен и „Модърн Токинг“, „италианската Мадона“ Сабрина и всички останали, чиито плакати някога закачахме по стените си и ни гледаха от всяко стрелбище, оживяват в новия брой на „Биограф“, който вече е на пазара. Носталгичният том #86 обръща поглед към времената, когато „Балкантон“ беше официозният проводник на западната култура у нас, а евро-диското – най-слушаната музика навсякъде. В отделна статия, написана от Кристина Патрашкова, най-четеното българско списание разказва и за това кои бяха баровците от българския хайлайф в епохата на соца, къде се събираха и с какво се забавляваха. Специално внимание е отделено и на зараждането на диско-жанра в Америка, както и на неговото най-популярно лице – Джон Траволта от „Треска в събота вечер“ и „Брилянтин“.

Сред другите хитови материали на броя е този за Майкъл Корс и Донатела Версаче, посветен на модната покупка на века – придобиването на иконичната италианска марка от суперуспешния американски бранд. Очерци за вече покойната актриса Росица Данаилова, за принц Филип – съпругът на Елизабет II, който никога не стана крал, и за баскетболната легенда Лари Бърд, както и интервюта с с емблемата на „Минута е много“ – юбиляра Петър Вучков, и с радиоводещия Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата) са другите акценти в ноемврийския 212-страничен „Биограф“.

И този месец списанието допълва богатото си съдържание с ревюта на най-добрите филми, книги и музикални албуми на месеца, актуални модни тенденции и лайфстайл.