Ексклузивно интервю с Микеле Плачидо и материали за Коза Ностра и руската мафия са акцентите в 85-ия том

Cover#85

Комисарят Корадо Катани е поостарял, занимава се повече с вино, отколкото с кино, но това не се е отразило на магнетичния му чар. Ексклузивно интервю с италианската звезда Микеле Плачидо е поантата в новия брой на „Биограф“, който вече е на пазара.

Октомврийския 85-и том поставя акцент върху мафиотската тематика. Освен за сериала „Октопод“, той разказва и за сицилианската столица Палермо, за последния „капо ди тути капи“ Бернардо Провенцано, както и за жените-босове на Коза ностра. Отделни очерци са посветени на новия бос на руската мафия Олег Шишканов, както и на знаменитостите, имали взимане-даване с подземния свят през годините. Гангстерските сюжети са допълнени от вледеняващ разказ за музея на престъпленията в австрийската столица Виена. Списанието припомня и житейския път на вече покойната естрадна легенда Йосиф Кобзон, на когото също се приписваха връзки с московския ъндърграунд.

Но не само крими-четива са хитовите материали в новия брой на най-четеното месечно списание. В обширен материал Иван Бакалов разказва за доайена на българската журналистика – легендарното лице от „Наблюдател“ и „Всяка неделя“ Димитри Иванов. В отделен материал са публикувани и личните спомени на Джимо, както го наричат приятелите му, за „агентурното му минало“. Поместени са и много снимки от личния му архив.

Dimitri Ivanov_05

Интервюта с Ева Найденова и Ваня Костова от „Тоника СВ“, както и с певеца-джентълмен Васил Петров, плюс поредните любопитни „назидания“ от писателя Калин Терзийски са сред другите гвоздеи в октомврийското издание на „Биограф“, което отново е в цели 212 страници.

Content_85