20 години след появата на легендарния сериал списанието прави дисекция не само на него, но и на модерната жена и нейния интимен живот

Cover#83

В месеца, в който отбелязва своята седма годишнина, най-четеното българско списание пусна специален брой, посветен на модерната жена и нейния интимен свят. На корицата на августовския „Биограф“, който вече е на пазара, са четирите героини от „Сексът и градът“ – култовия тв сериал, създаден точно преди две десетилетия. Освен че разказва в детайли и дълбочина за легендарната поредица, списанието подлага на анализ и всички аспекти от ежедневието на нейните зрителки от няколко поколения, както и отношенията им с другия пол. В специално интервю психоложката Ани Владимирова дава своите задълбочени отговори на въпросите, които героинята Кари Брадшоу поставя в своята собствена рубрика от филма. Не по-малко интересен е и очеркът на Благовеста Кирилова за Лариса Ренар – нашумялата руска „треньорка на жени“, която има стотици хиляди последователки не само в своята страна, но и у нас.

Кайли Миноуг – кокетното миньонче на поп-музиката, което покори света, е друга основна героиня в августовския 83-и том на „Биограф“. Върху 10 страници Бисер Костадинов е събрал много снимки и факти от живота и кариерата на „певицата с душа на хипи и тяло на секс-богиня“.

Очерци за френската писателка Симон дьо Бовоар, създателка на модерния феминизъм, и за Мария Монтесори – италианската лекарка и педагог, която революционизира възпитаването и обучението на деца, също са акценти в „дамския“ специален брой на популярното издание. В свой репортаж от Слънчев бряг и „Какао бийч“ журналистът Георги Неделчев търси отговори на въпроса наистина ли е такъв Содом и Гомор най-големият български курорт и какво всяко лято привлича милиони туристи към него.

Sunny beach_01

Обширен материал на Цветана Пешунова и Светльо Дукадинов отдава почит на българския историк и родолюбец проф. Божидар Димитров, който почина внезапно на 1 юли. Интервюта с тв водещия Сашо Йовков и очерк за легендата от Формула 1 Джеймс Хънт допълват разнообразието от теми в 212-страничния августовски брой на „Биограф“.

Content_83