Очерци за Стивън Хокинг, Каролина Ерера и примабалерината Вера Кирова и интервюта с Геро и Петя Буюклиева са другите хитове в брой №79

Cover#79_01

Живата легенда на италианската музика Адриано Челентано, който през януари закръгли 80 години, е на корицата на новия априлски брой на “Биограф”, който вече е на пазара. Най-популярното месечно списание отделя 16 страници за житейската съдба и кариерата на харизматичния певец и актьор, когото наричат “разбойника-хамелеон”. “Хората продължават да ми се радват през годините, но учудването ми от това остава същото” – това е само едно от десетките откровения на Челентано, поместени в изчерпателния очерк за него.

И този месец по традиция историята от корицата далеч не изчерпва съдържанието на 212-страничното издание. Материали за вече покойния учен Стивън Хокинг, за емблематичния холивудски актьор Уилем Дефо и за “първата дама на модния шик” Каролина Ерера са сред другите акценти в броя. Интервюта с нашумелия актьор Герасим Георгиев-Геро и с естрадната певица Петя Буюклиева, както и очерк за българската примабалерина Вера Кирова допълват богатата палитра от теми в априлския том №79.

“Биограф” публикува за пръв път и фотографии на един от най-самобитните български художници – Стоян Венев, заснети от писателя и изкуствовед Богомил Райнов. Поводът е история за неговите тайни еротични рисунки, които през април ще бъдат показани на специална изложба в столичната галерия “Васка Емануилова”.

Content_03