Ексклузивно интервю с певеца Терънс Трент Д’Арби и очерци за маниака Чарлс Менсън и футболния гений Гаринча са другите акценти в новия брой

Cover#78

Холивудският идол Джеймс Дийн, който загина едва 24-годишен през 1955-а и се превърна в попкултурна икона, е на корицата на новия мартенски брой на „Биограф“. Най-четеното месечно списание отделя 18 страници на харизматичния актьор и непримирим бунтар, чийто поглед и днес продължава да вълнува милиони жени по света. Публикувани са и десетки негови снимки, някои от които – изключително редки.

Ексклузивно интервю с певеца Терънс Трент Д’Арби, който в края на 80-те заплашваше да засенчи по успехи и популярност дори гении като Майкъл Джексън и Принс, е другият хитов материал в новия 78-и пореден том на луксозното издание. Музикантът, който днес се изявява под новото си име Сананда Майтрея, отговоря в типичния си безпардонен стил на въпросите на „Биограф“, като не подминава нито един важен момент от противоречивата си биография и кариера. Коя певица го е вдъхновила да започне да създава и записва песни? Защо после издателите не му разрешиха да запише дует с нея? Защо един от най-големите му хитове така и не влезе в албума на Род Стюарт, за който беше предназначен?

Очерк на журналистката Елена Чопакова за маниакалния култов лидер Чарлс Менсън, който умря в края на миналата година, излежавайки доживотна присъда за убийства, извършени под негово влияние, е сред другите хитови материали в броя. Списанието връща спомена и за две български соц-величия, които напуснаха този свят наскоро – личния съветник на Тодор Живков Костадин Чакъров и дългогодишния столичен кмет Петър Междуречки.

Богатото съдържание на 212-страничния брой се допълва от очерк за футболната легенда Мане Гаринча, от чиято смърт през януари се навършиха 35 години.

Content_04