Любопитни очерци за създателя на илюминатите и за бореца-колекционер Боян Радев са другите акценти във февруарския том на списанието

Cover#77_1

„Капитанът“ на българското кино, театър и телевизия – актьорът Васил Михайлов – е на корицата на новия февруарски брой на „Биограф“, който вече е на пазара. В 77-ия пореден том на елитното списание живата легенда се изповядва в голямо интервю пред журналистката Виолета Цветкова, илюстрирано с много снимки от личния му архив, които се публикуват за пръв път. „Мога да бъда упрекнат за много неща, с изключение на три – че не съм осигурявал семейството си, че не съм си гледал децата и че не съм поддържал някакво ниво“, споделя пред списанието „шлосерът, който стана Ричард Трети“, и който в началото на април ще празнува 80-годишен юбилей.

Биографичен очерк на Жанина Драгостинова за германския професор, който през XVIII век създава тайното общество на Илюминатите – Адам Вайсхаупт – е сред другите интересни акценти в новия брой на най-четеното българско списание. Кристина Патрашкова пък разказва за колекционерската страст на спортната ни легенда Боян Радев. Очеркът е допълнен от мнения за него на някои от най-именитите български творци – Атанас Яранов, Дечко Узунов, Иван Ненов, Иван Вукадинов и Павел Койчев.

Illuminati_01

Boian Radev_01

Фигуристът Евгений Плюшченко и другите герои от Зимните олимпиади през годините, руският пишман-дисидент Руслан Лебусов, кандидатката за президент Ксения Собчак, холивудската легенда Мей Уест и великата певица Даяна Роса са част от другите имена със солидно присъствие в новия брой на „Биограф“. Списанието публикува и актуално интервю с все по-нашумелия актьор Филип Аврамов, както и изповед на певицата Мария Грънчарова, в която тя си спомня за своя баща и популярен певец Борислав Грънчаров, който почина преди година.

Content_77