Интервюта с Катерина Евро и Бойка Велкова, очерци за Джони Холидей и Петър Велики и пътепис на Милена Фучеджиева от Йерусалим са другите хитове в януарския брой

Cover#76_01

Джон Ленън – душата и сърцето на легендарните битълси, който беше застрелян преди 37 години, е на корицата на новия брой на „Биограф“, който излезе точно преди празниците. Портретът му върху нея, заснет през 1970-а, е изключително рядък кадър – част от колекция негативи, която престояла повече от три десетилетия заключена в един частен сейф, преди да бъде открита и извадена наяве. Най-четеното българско списание отделя 16 страници за музиканта, изпял една от най-обичаните коледни песни и антивоенни химни – Happy Xmas (War Is Over). Освен аналитичен текст от журналиста Георги Неделчев и много редки снимки, луксозното издание публикува и голяма част от последното интервю на Ленън, дадено за музикалната библия „Ролинг Стоун“.

Януарският том #76 на „Биограф“ публикува и любопитен пътепис на писателката Милена Фучеджиева от Йерусалим – градът, който през последните седмици отново стана епицентър на световните политически и религиозни вълнения.

Интервюта с актрисите Катерина Евро и Бойка Велкова, очерк за починалия наскоро френски рок-идол Джони Холидей, за създателката на индустрията за красота – Хелена Рубинщайн и за легендарния руски император Петър Велики са другите акценти в януарския брой на популярното месечно издание.

Content_76