Юлският брой на списанието отделя 44 страници на червената принцеса, която искаше да мислим за нея като за огън. Интервю с писателя Милен Русков и очерци за холивудски легенди са другите хитове в том №70

Cover#70

На 26 юли се навършват 75 години от рождението на Людмила Живкова, а 5 дни преди това – 36 години от смъртта й. Новият 70-и поред брой на “Биограф” посвещава своята Cover story на “първата дама на соца”, разбулвайки мистериите и обстоятелствата, сложили край на живота й. 44 от 212-те страници на най-голямото месечно списание разказват за последните дни на Людмила и за някои от най-интересните и противоречиви моменти от живота й. Те са богато илюстрирани с уникални архивни фотоси и са подкрепени от интервюта със спомени от първо лице “червената принцеса”. Това е опус, какъвто може да се появи само и единствено в “Биограф” – изчерпателен като фактология, цитати и снимков материал, безпристрастен, но не и лишен от емоции и дори куриози.

Но както всеки месец, и този път дебелото и луксозно “списание, вълнуващо като роман” далеч не се изчерпва само със своята история от корицата. Не по-малко интересни акценти в новия брой са големите интервюта на Георги Неделчев с писателя Милен Русков и на Мина Узаничева с актрисата Слава Рачева, както и очерците за легендарната шпионка Мата Хари, непрежалимите холивудски примадони Деби Рейнолдс и Кари Фишър, оперната дива Катя Георгиева и новия идол на бокса Антъни Джошуа… Истински истории за истински легенди, каквито можете да откриете само между тези две корици.

Content70