236-страничният декемврийски брой отдава и почит към естрадната легенда Бисер Киров

cover63

Доналд Тръмп, нарисуван от известния български карикатурист Чавдар Николов, е на корицата на новия декемврийски „Биограф“, който вече е на пазара. „Големият политически брой“ отделя 32 богато илюстрирани страници на току-що избрания американски президент, но не пропуска да анализира и двата управленски мандата на предшественика му Барак Обама.

Друг интересен очерк от специалното издание е посветен на възраждащия се в Китай култ към личността на комунистическия вожд Мао Дзедун. Списанието търси и възможностите за възмездие за българските медицински сестри от Либия, които наскоро бяха окончателно оневинени след признанията на бившия премиер на страната, открити в личния му дневник.

Върху 10 страници „Биограф“ разказва и за най-голямото страшилище за сицилианската мафия – неподкупния съдия Джовани Фалконе, който заплаща с живота си своята непримиримост в каузата срещу престъпността в Италия.

Специално място в декемврийския брой е отделено на Бисер Киров – една от легендите на българската естрада, който почина на 7 ноември на 74-годишна възраст. „Цял живот се готвя за смъртта“, бе споделил певецът в едно от последните си големи интервюта от това лято, чийто пълен текст е публикуван в списанието.

Със специален очерк „Биограф“ отдава почит и на големия полски режисьор Анджей Вайда, който също напусна този свят неотдавна.

Кои са най-големите аристократи в света на спорта, къде в Европа почитателите на Шерлок Холмс продължават да търсят следи от своя герой, кои са строителите на съвременна Виена и какви са най-шокиращите факти от живота на децата преди повече от век – на тези въпроси списанието също дава отговор в прелюбопитни свои материали.

Актуални тенденции от света на модата и лайфстайла, ревюта за нови филми, книги, музикални албуми и автомобили, откъси от книги и интересни цитати от известни личности – тези традиционни секции отново допълват богатото съдържание на най-голямото българско списание.

content63