Колекционерският брой излиза в увеличен обем и предлага бонус-колекция откъси и уникални снимки от досегашните издания. Очерци за Атанас Буров, Мохамед Али и Кларк Гейбъл допълват съдържанието на том №50

Cover#50

Ноемврийският брой на „Биограф“, който вече е на пазара, е 50-и поред и излиза в увеличен обем. 50 страници от юбилейното му съдържание са посветени на досегашната история на най-голямото българско списание. В тях са поместени откъси и емблематични кадри, свързани с личностите от предишните му 49 корици. Марлон Брандо като Кръстника Дон Корлеоне, Ал Пачино като Белязания, Робърт Де Ниро като Разярения бик Джейк Ла Мота, Стефан Данаилов и Ален Делон, Невена Коканова и София Лорен, Лили Иванова и Васил Найденов, Слави Трифонов и Владимир Висоцки… Петдесет нюанса от голямата картина, която „Биограф“ рисува всеки месец.

Юбилейното съдържание на ноемврийския том обаче не е за сметка на традиционното, което читателите са свикнали да очакват. Този месец хитовите материали в броя са посветени на строителя на съвременна България Атанас Буров, на най-великия боксьор в историята Мохамед Али и на холивудската легенда Кларк Гейбъл. Интервюта с легендарния борец Александър Томов и волейболиста Любо Ганев, както и спомени за писателя Дончо Цончев и бившия външен министър и президент на републиката Петър Младенов допълват богатото съдържание на специалния ноемврийски брой.

От следващия месец „Биограф“ готви още една специална изненада за своите почитатели. Редакцията анонсира стартирането на поредица от литературни шедьоври, които ще се продават в комплект със списанието на обща цена от само 8 лева. Първата книга, която ще излезе заедно с „Биограф“ в началото на декември, са вечните разкази на Ги дьо Мопасан. Следват класически творби от Чехов, Оскар Уайлд, О’Хенри и Скот Фицджералд.

За кратката си малко над 4-годишна история „Биограф“ се утвърди като най-голямото по тираж, най-четено и обсъждано месечно списание у нас. Всеки негов том съдържа десетки очерци за легендарни личности от историята и съвремието, илюстрирани с много снимки и оформени в изискан стил, който няма аналог в другите периодични издания.

Content50