Интервю-изповед с Жана Бергендорф и очерци за Франк Синатра, Дамян Дамянов и Людмила Гурченко са другите акценти в септемврийския брой

Cover#48

20 години след излизането на гангстерския епос “Казино”, новият брой на “Биограф” надниква зад кулисите на работния му процес. Как режисьорът Мартин Скорсезе, любимият му актьор Робърт Де Ниро, Шарън Стоун и Джо Пеши реализираха суперпродукцията за мафиотските игри в Лас Вегас? Освен интригуващи факти, за това свидетелстват и екслузивните снимки на фотографа Филип Карузо от снимачната площадка.
Септемврийският том на най-голямото българско списание, което този месец навършва 4 години, вече е на пазара. Сред другите акценти в него са очерци за Франк Синатра, за шахматния гений Боби Фишер и за звездата на мотоциклетизма Валентино Роси.

В голямо интервю-изповед Жана Бергендорф разказва за трудностите, които съпътстват промяната у нея от ентусиазирана млада певица в поп-звезда от национална величина. “Искам България да разбере, че не съм изрод. Да, бунтар съм, но това не ме прави наркоманка и луда шофьорка, и убийца. За мен рискът е нормална форма на живот. Ако не опиташ, няма как да разбереш – аз опитвам от всичко, сладко или горчиво, ям си го, мое си е”, откровеничи изпълнителката пред списанието, което надниква и в семейния й снимков архив.

Очеркът “Поетът и страданието” пък връща спомена за един от най-обичаните български лирици – Дамян Дамянов, който тази година би навършил 80. Големи материали за Пенчо Кубадински (“Комик или държавник”), легендарната съветска и руска актриса Людмила Гурченко и “бялата лястовица на българския баскетбол” Ваня Войнова допълват богатото съдържание на септемврийския “Биограф”. Продължава и поредицата на писателката Леа Коен за “балканските Ротшилд” – братята Леон и Рафаел Арие и тяхната трагична история.

Content