Редакционният увод в августовския „Биограф“

Intro

Трябва веднъж завинаги да приемем, с нужното смирение, че на света съществува нещо, наречено мистерия.

Паулу Коелю

У нас са издадени десетки книги, посветени на феномена Ванга, а най-популярните от тях са писани от членове на нашата редакционна колегия. 40-те страници, които Biograph отделя на феномена от Петрич този месец, обаче са по-изчерпателни и любопитни от всяка книга. В тях ще намерите не само сбит разказ за най-важното в житейската съдба на пророчицата и уникални фотодокументи, но и десетки откровения на хора, чийто земен път по един или друг начин се е пресякъл с този на Ванга. Колкото и добре да е информиран читателят за всичко около тази легендарна жена, пак ще открие нови и интересни неща за нея в августовския ни брой. Едва ли ще намерите другаде толкова голям списък от интервюта и цитати, посветени на мистерията от Рупите.

Патриархът-спасител на българските евреи Кирил, с който православната ни църква винаги ще се гордее, е другата голяма и светла личност, която има специално присъствие в списанието този месец.

Сред акцентите в броя са и интервютата с двама юбиляри, чийто житейски път е не по-малко интересен – футболният стратег Димитър Пенев и докторът-синдикалист Константин Тренчев.

Футболният гений Кристиано Роналдо и неговият причудлив личен живот, певецът, превърнал се в жива история на шоубизнеса – Тони Бенет, емблематичният естраден дует “Ритон” и един от най-уважаваните управници от епохата на късния социализъм у нас Георги Йорданов… Колекцията от очерци, каквито може да се прочетат само в Biograph, отново е достатъчно богата.

Приятно четене

БИОГРАФ