Редакционният увод в юлския „Биограф“

Intro

Характерът допринася за красотата. Той укрепява жената, когато младостта й започне да отминава. Стил на поведение, смелост, дисциплина, сила на духа, почтеност… Всичко това няма как да не те прави красива.

Жаклин Бисе

Ето го и първият брой на Biograph с компакт-диск като подарък. Изборът ни, разбира се, не е случаен. Хитовете на Ирина Флорин са емблематични за цяла епоха в поп-музиката – времето, в което българските рефрени успяха да проникнат в недостъпните дотогава за тях дискотечни селения. Сега вече никой не се впечатлява, когато в клубовете бумти българска реч. Но навремето въобще не беше така.

С цялата си досегашна кариера самата певица също е емблема. Флорин е един от редките тукашни примери за творческо дълголетие и стил, който непрекъснато се усъвършенства и адаптира към модерните времена. И не на последно място – Ирина е жена, която винаги бихме давали за пример как младостта е едновременно състояние и на тялото, и на духа. Даже и да не сте ревностни почитатели на музиката й, не можете да отречете едно – за нея сякаш времето е спряло. Изглежда така, както и преди четвърт век.

Ако с тази корица и с този подарък сме успели да ви върнем като с машина на времето години назад и да породим носталгични чувства – чудесно. Докато слушате песните на Ирина Флорин, не пропускайте и ексклузивното интервю с един от най-харесваните български актьори днес – Камен Донев. Не по-малко важен материал е и очеркът, посветен на синовете, дъщерята и внуците на Симеон Сакскобургготски.

Златю Бояджиев, Нешка Робева, Анета Сотирова, Александър Хайтов, Иля Велчев, Емир Кустурица, Мишел Платини, Юсеин Болт, “Тото”, Филип Плейн… Ето още 10 имена, чието присъствие в юлския ни брой ще направи лятото ви още по-интересно.

Приятно четене.

БИОГРАФ