Култовият режисьор Куентин Тарантино е на корицата на юнското издание

Cover#45

Режисьорът на култови филми като “Криминале”, “Убий Бил”, “Гадни копилета” и “Джанго без окови” Куентин Тарантино е на корицата на новия брой на “Биограф”, който е на пазара от 1 юни. Най-голямото българско списание отново излиза с увеличен брой страници и този месец поставя акцент върху киното. Освен 24-страничен очерк за Тарантино, то отделя място и за един от любимите му актьори за злодейски роли – Майкъл Медсън.

Списанието помества и голямо интервю с любимеца на няколко поколения родни зрители Антон Радичев, който наскоро отпразнува 40-годишен юбилей на сцената. Голям очерк е посветен и на бащата на българското детско кино Димитър Петров, заснел любими филми като “Таралежите се раждат без бодли”, “С деца на море” и “Куче в чекмедже”. Юнският “Биограф” помества и екслузивно интервю с хитовия писател Фредерик Бегбеде, както и очерк за наскоро починалия емблематичен немски автор Гюнтер Грас. Специални страници са отделени и за звездата от сериала “Игра на тронове”, актьорът-дребосък Питър Динклидж.

В обширен материал списанието разказва за голямата любов на Любомир Левчев и художничката Дора Бонева. Интервюто с известната двойка интелектуалци се допълва от никога непубликувани досега рисунки на писателя, който някога мечтаел да се занимава с изобразително изкуство.

Levchev_01

Богът на баскетбола Майкъл Джордан, примабалерината Мая Плисецкая, виртуозът на пианото Ричард Клайдерман и естрадният певец Мустафа Чаушев са другите знакови имена, които присъстват в юнския 228-страничен том на елитното списание.

Content_04