Очерци за бореца Боян Радев и екшънзвездата Брус Лий са другите хитове в мартенския брой

Cover#42

Шведската естрадна легенда „АББА“, създадена преди 43 години, е на корицата на новия мартенски брой на „Биограф“, който вече е на пазара. Най-голямото българско списание отделя 18 страници на музикалния и културен феномен, който макар и просъществувал едва 10 години, остава записан със златни букви в историята. Материалът е богато илюстриран със снимки, много от които виждат бял свят за пръв път у нас.


„Каруцарчето от Мошино“ е очеркът на журналистката Влади Лазарова за българската спортна легенда Боян Радев. В него тя разказва не само за уникалната спортна кариера на бореца, но и за колекционерската му страст да събира произведения на изкуството.

12-те страници под заглавие „Пътят на дракона“, посветени на кунг-фу иконата Брус Лий, са другият хитов материал в новия „Биограф“. Журналистът Василен Димитров проследява житейската съдба на първата екшън-звезда в световното кино и изброява кои са неговите наследници на екрана, претендиращи да имат подобен ореол.

„Художникът, който снима кино с музика“ е очерк на Жанина Драгостинова за един от най-емблематичните европейски режисьори – Вим Вендерс, който тези дни получи почетна „Златна мечка“ на кинофестивала в Берлин и беше номиниран за „Оскар“ в категорията за документално кино („Солта на земята“).

Екслузивно интервю с авторката на бестселъри Джаки Колинс, очерк за „европейската Мерилин“ Анита Екберг, която наскоро напусна този свят, както и за сладкогласния Демис Русос, който също вече не е между живите, допълват съдържанието на мартенския „Биограф“ №42.

В обзорния материал „Проклятието на демокрацията“, посветен на вече покойния бивш президент Желю Желев, журналистът Светльо Дукадинов подлага на безпристрастен и дори критичен анализ годините на неговото управление като държавен глава.

И този месец палитрата от теми в хитовото списание „Биограф“ се допълва от материали за лайфстайл и мода, резенции на нови книги, филми и албуми, откъси от книги и други любопитни четива.

Content_02