Легендарната писателка Свобода Бъчварова, незабравимият Джо Кокър, композиторът Марин Големинов и историкът Андрей Пантев са другите големи имена във февруарския брой

Cover#41

Първият истински секссимвол на българското кино – Аня Пенчева – е звездата от корицата на февруарския “Биограф”. В новия си брой, който вече е на пазара, най-голямото българско списание отделя 18 страници за голямо интервю на Валерия Велева с емблематичната актриса, в което тя признава, че се чувства като “укротена дива котка”. Материалът е илюстриран с голям брой снимки от всички периоди в живота на Аня, много от които виждат бял свят за първи път.

Имаме ли българска версия на сатиричния френски вестник “Шарли Ебдо”? Каква беше причината в годините на зрелия социализъм “Стършел” да има половинмилионен тираж и каква е съдбата на хумористичния седмичник днес? Журналистът Иван Бакалов търси отговор на тези въпроси, а Светльо Дукадинов разказва за загиналия при атентата в Париж именит френски карикатурист Жорж Волински.

Душа, умита от сълзи” е заглавието на материала, посветен на легендарната наша писателка и сценаристка Свобода Бъчварова. Ако беше жива, тези дни тя щеше да празнува 90-годишен юбилей. “Биограф” помества голямо интервю с дъщеря й Елица, която живее в Бразилия, както и един от последните разговори с писателката приживе.

Очерци за незабравимия певец Джо Кокър, който си отиде от този свят на 22 декември, за композитора Марин Големинов и за големия италиански писател Алберто Моравия, са други акценти в новия “Биограф”. Списанието помества и пространно интервю на Мариела Балева с “историка, който не стана политик” – Андрей Пантев. Хокейната легенда Уейн Грецки, писателят Мишел Уелбек, холивудската звезда Брадли Купър и Уинстън Чърчил като художник, а не като държавник – това са останалите герои във февруарския брой на елитното списание.

Content#41