Редакционният увод в новогодишния „Биограф“

Content_01

Най-великото нещо на рокендрола е това, че някой като мен може да бъде звезда.

Елтън Джон

Колебаем се кое е по-важното качество на този брой – дали че е коледно-новогодишен, дали че е 40-и юбилеен за библиотека “Биограф” или това, че е с Краля Елвис Пресли на корицата?

Така или иначе, имате поне 3 сериозни причини да го държите в ръцете си. Постарахме се да изглежда като подарък, като нещо специално, каквото не се появява всеки месец. Освен разтуптяващ меломанското сърце опус за Краля на рока, той съдържа достатъчно други ексклузивни четива – интервю с писателката Елиф Шафак, откровени разговори с незабравимия Георги Черкелов и бившия парламентарен шеф Огнян Герджиков, очерци за спортни легенди като Меджик Джонсън и Люис Хамилтън…

Не пропускайте и рубриката “Читателски клуб Биограф” този месец – послучай Коледа и кръглата ни 40-ица тя съдържа двойно повече подаръци. Талоните с вашите мнения за любими и желани материали са изключително важни за нас. По този начин, макар и индиректно, се запознаваме и с много наши читатели. Не подминавайте и страницата ни във Facebook – винаги е приятно да видим ваши споделени моменти с “Биограф” и да научим какво от съдържанието му ви е впечатлило.

Весела Коледа и щастлива 2015-а година! И приятно четене!

БИОГРАФ