Cover#40

Кралят на рока Елвис Пресли е на корицата на юбилейния 40-и брой на „Биограф“, който излезе на пазара точно за Коледните празници. На 8 януари легендарният изпълнител щеше да навърши 80 години. Най-голямото българско списание му посвещава 22 страници от новогодишния си брой. По традиция те съдържат много редки снимки и слабоизвестни факти за Краля.

Очеркът за Елвис далеч не е единственият ексклузивен материал в януарския „Биограф“. Списанието помества интервю с нашумялата турска писателка Елиф Шафак, която е един от най-четените автори у нас през последните години. Друг акцент в новия брой е разговорът с незабравимия български актьор Георги Черкелов, познат на всички с ролята си на Велински от „На всеки километър“ и с много други изяви в киното и театъра.

С типична за страниците на „Биограф“ изповед гостува и бившият парламентарен шеф Огнян Герджиков, който си спомня не само за годините на управлението на царската партия у нас, но и за своята дълга юридическа кариера от времето на социализма и след това.

Спортната тематика има солидно присъствие в новия брой на списанието. Публикувани са големи очерци за баскетболната легенда Меджик Джонсън, който вече четвърт век живее с вируса HIV в кръвта си, и за двукратния шампион от Формула 1 Люис Хамилтън и връзката му с певицата Никол Шерзингер. В отделен материал журналистът Василен Димитров прави класация на 7-те най-големи грешници в историята на световния спорт, в която личат имената на Джордж Бест, Бен Джонсън, О Джей Симпсън, Паоло Роси и други.

Очерци за „порнографа от дълбините на историята“ Маркиз Дьо Сад, за създателя на Кръстника Марио Пузо, за спътницата на Тодор Живков Мара Малеева и за незабравимия режисьор и актьор Никола Рударов допълват богатото съдържание на новогодишния „Биограф“.

Content_02